20040730
25kg wiśni (45,-PLN)
woda 5L + septowin 10g (2,-PLN)
20040731
woda 2,5L + 2kg cukier
drożdże burgund 8g + pożywka secalum 7g (3,50PLN)
20040915
woda 2L + 3,1L
cukier 2,2kg
20041015 pierwsze zlewanie 1Blg
20041030 drugie zlewanie wino 1Blg
dodałem pirosiarczyn na 20L w ilości 5g i przelałem do butli 15L
reszte rozlałem do butelek
20041102 trzecie zlewanie ponieważ po podaniu pirosiarczynu pozostał osad
przepis na 11% z 25kg wiśni - wszystkie pozycje razy 3
owoce 8,5kg*3=25,5kg ok
cukier 1,4*3=4,2 -2=2,2 ok
woda 4,2*3=12,6 -5-2,5=5,1-2=3,1 ok
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz